Právní postavení účastníků správního řízení v režimu stavebního zákona - Olševičová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá právní úpravou postavení účastníků řízení dle stavebního zákona a srovnáním s obecnou úpravou ve správním řádu. Dále je věnována vývoji stanovisek ministerstev k této problematice a je uveden rozbor dvou nálezů Ústavního soudu.
Legal status of the participants in the administrative procedures according to the building act
Keywords: územní řízení; stavební řízení; kolaudace; vyvlastňovací řízení; stavební zákon; Správní řád