Obezita jako rizikový faktor pro průběh porodu a poporodního období - Pokorná, Nicole (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce s názvem Obezita jako rizikový faktor v průběhu porodu a poporodního období se v teoretické části zabývá problematikou obezity, přidružených onemocnění, možnostmi začátku, ukončení porodu a poporodním obdobím v souvislosti s obezitou. Praktická část práce se zaměřuje na výskyt přidružených onemocnění u obézních žen, a jak jednotlivá onemocnění ovlivňují způsob začátku a ukončení porodu a poporodní období.
Obesity as a risk factor for during childbirth and postpartum
Keywords: obezita; body mass index; komplikace; porod; porodní poranění; poporodní období; obesity; body mass index; complication; birth; birth injury; postpartum