Euroregion NISA, jeho význam a přínos - Řeháková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci zachycuje vývoj přeshraniční spolupráce v Evropě a v ČR. Zaměřuje se zejména na Euroregion Nisa a posuzuje jeho význam a přínos pro obce i samotné občany.
Euroregion NISA, its importance and contribution
Keywords: Regionální politika; Euroregiony; přeshraniční spolupráce; PHARE; projekty