Minimalizace opotřebení jízdních obrysů kol dvojkolí železničních kolejových vozidel v provozních podmínkách depa kolejových vozidel - Kotrba, Alois (Univerzita Pardubice, 2005)
V práci jsou popsány metody měření jízdního obrysu s návrhem sledování, které se v praxi uskutečňuje v depu kolejových vozidel Brno. Dále jsou vysvětleny navržené matematické metody, v technické praxi zatím nepoužité, směřující k určení podstatných vlivů, které se podílí na opotřebení jízdního obrysu. Důsledkem snížení tohoto opotřebení jsou poměrně vysoké ekonomické úspory.
Minimalization of railway vehicle wheel profiles wear in condition of a railway vehicle depot
Keywords: jízdní obrysy; dvojkolí; vady materiálu