Každodenní život ve Velkých a Malých Svatoňovicích v letech 1918 - 1945 - Kultová, Jana (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá každodenním životem ve Velkých a Malých Svatoňovicích v letech 1918-1945. Je rozdělena celkem do 10 kapitol. V první kapitole je uveden cíl mé práce a popis kapitol. V druhé kapitole je popsána historie Velkých a Malých Svatoňovic. Třetí kapitola je zaměřena na školství v obou obcích zvlášť. Další kapitola se zabývá spolky a organizacemi, které existovaly v obou obcích v době první republiky a protektorátu. Čtvrtá kapitola je o hornictví, které bylo typické pro Velké i Malé Svatoňovice. Následující dvě kapitoly pojednávají o životu za první republiky a o životu v době protektorátu. Předposlední kapitola je o odboji ve Svatoňovicích, ale i o zahraničním odboji. V poslední kapitole je srhnutí mé práce a použité literatury.
Everyday Life in Velké and Malé Svatoňovice (1918-1945)
Keywords: Velké Svatoňovice; Malé Svatoňovice; První republika; protektorát; každodenní život; škola; odboj; hornictví; The First Republic; protectorate; everyday life; school; resistance; mining