Stanovy akciové společnosti - Podroužková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce popisuje obsahové náležitosti stanov akciových společností, proces jejich přijímání a změn. Dále srovnává dosavadní právní úpravu obchodního zákoníku a novou právní úpravu zákona o obchodních korporacích platnou od roku 2014 a poskytuje doporučení vybraným akciovým společnostem, jaké náležitosti ve svých stanovách by měly změnit, aby odpovídaly současné právní úpravě.
Articles of Corporation
Keywords: obchodní společnosti; akciová společnost; stanovy; obchodní zákoník; zákon o obchodních korporacích; business company; join-stock company; articles; commercial code; law of business corporations