Dodržování léčebného režimu u astmatiků - Davidová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce je zaměřena na diagnostiku, prevenci a možnosti léčby farmakologické i nefarmakologické u pacientů s astmatem. Je zde i zahrnuta edukace astmatiků a ošetřovatelská péče o astmatika ve zdravotnickém zařízení. Dále jsou zde také popsány příčiny a projevy astmatu. Ve výzkumné části se zabývám, zda jsou astmatici edukováni zdravotnickým personálem o onemocnění, jestli ví, co zhoršuje jejich stav a do jaké míry dodržují léčebný režim.
Adherence to treatment regime among asthmatics
Keywords: asthma; prevention; treatment regimen; education; anti-asthmatics; astma; prevence; léčebný režim; edukace; antiastmatika