Expanze vrstev částic nenewtonskými kapalinami - Novotná, Magdalena (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá experimentálním studiem expanze kulových částic fluidovaných newtonskými a nenewtonskými kapalinami v kolonách obdélníkového průřezu na hranici plouživé a přechodné oblasti.
Fluidization of particle beds with non-newtonian fluids
Keywords: expanze; kulové částice; kolony obdélníkového průřezu; fluidace