Problematika výkonu spisové služby u katastrálních úřadů v Pardubickém a Královéhradeckém kraji - Nováková, Monika (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá výkonem spisové služby u státních orgánů pověřených správou katastru nemovitostí. Kromě základního rozdělení organizační struktury pro správu katastru nemovitostí je v této práci pospána také historie pozemkových evidencí, vysvětlena základní legislativa pro archivnictví a spisovou službu a pro katastr nemovitostí a následně popsán výkon spisové služby na příkladech Katastrálního úřadu pro Pardubický kraj a Katastrálního úřadu pro Královéhradecký kraj. Práce se také obsáhle věnuje elektronickému úřadování (e-government), používání datových schránek a poskytování údajů z katastru nemovitostí, což jsou témata, která jsou v současné době velice aktuální.
Problems of Performance of Record Service at Cadastral Offices in Pardubice and Hradec Králové Regions
Keywords: katastr nemovitostí; katastrální úřad; spisová služba; datová schránka; cadastre of real estates; cadastral office; record service; data box