Structure of Co sites in beta zeolites. Selective catalytic reduction of NO with propane under water vapor presence over Co-zeolites - Čapek, Libor (Univerzita Pardubice, 2003)
Za účelem přípravy vysoce aktivního a selektivního katalyzátoru byla pozornost soustředěna na analýzu struktury Co center v zeolitu beta s cílem přispět k objasnění aktivity Co-zeolitů v selektivní katalytické redukci NO uhlovodíky za přítomnosti vodní páry a identifikovat hlavní faktory ovlivňující odolnost Co-zeolitů k přítomnosti vodní páry. Pozornost byla rovněž zaměřena na přípravu výchozích zeolitů H-beta, jejichž struktura ovlivňuje množství, povahu a vlastnosti vyměněných Co iontů.
Keywords: zeolity; Co-zeolity; katalytické reakce; redukce