Posouzení kvality geometrických parametrů koleje ve vybraném úseku trati pomocí měřicího vozíku Krab S - light - Kuřík, Jan (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zaměřuje na měření a vyhodnocování geometrických parametrů železniční koleje. Úvodní část diplomové práce je věnována popisu současného stavu diagnostiky železničních tratí a přehledu klíčových měřených parametrů. Obsahuje principy měření a popis měřicích prostředků. Praktická část diplomové práce je zaměřena na měření geometrických parametrů koleje vybraného úseku trati pomocí měřicího vozíku KRAB S - light, vyhodnocení naměřených parametrů včetně hodnocení lokálních závad a úsekového hodnocení. Součástí diplomové práce je také porovnání naměřených parametrů ve vybraném úseku s parametry naměřenými měřicím vozem železničního svršku a poskytnutými provozovatelem dráhy.
Assessment of the quality of geometric parameters of the track in a selected section of the track using the measuring trolley Krab S - light
Keywords: geometrické parametry koleje; KRAB S - light; měřicí vůz; hodnocení lokálních závad; úsekové hodnocení; track geometry parameters; KRAB S - light; track geometry car; evaluation of local defects; section evaluation