Návrh PID regulátoru pro řízení systémů s dopravním zpožděním metodou MOMI - Pilgr, Jiří (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce je zaměřena na praktické ověření vlastností metody MOMI nastavení PID regulátoru pro jednorozměrové lineární systémy s dopravním zpožděním. Parametry regulátoru budou určeny na základě kritéria optimálního modulu s využitím charakteristických ploch získaných násobnou integrací přechodové charakteristiky Vlastnosti metody budou dle možností ověřeny na reálné soustavě a budou srovnány s vlastnostmi alespoň jedné alternativní metody.
Tuning of PID controller for control of systems with dead time by using the MOMI method
Keywords: PID regulátor; řízení; metoda MOMI; lineární systémy; dopravní zpoždění; PID controller; Control; MOMI method; Linear systems; Dead time