Specifika ošetřovatelské péče o pacienta s diagnózou mnohočetný myelom - Motlová, Radka (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na představení specifik ošetřovatelské péče u pacientů s mnohočetným myelomem. Struktura práce je teoreticko-praktická. V teoretické části je definována charakteristika onemocnění mnohočetný myelom, projevy onemocnění, etiologie, komplikace, diagnostika, léčba a ošetřovatelská péče, kde jsou popsány její specifika. Praktickou část tvoří tři ošetřovatelské kazuistiky zpracované s pacienty s diagnózou Mnohočetný myelom hospitalizovaných na hematologickém oddělení, které představují specifika ošetřovatelské péče, která vycházejí zejména z aplikace chemoterapie, péče o dutinu ústní, řešení průlomové bolesti a psychologické péče.
Specifics of nursing care in patients with multiple myeloma
Keywords: hematoonkologie; chemoterapie; mnohočetný myelom; ošetřovatelský proces; transplantace krvetvorných buněk; hematooncology; chemotherapy; multiple myeloma; nursing process; hematopoetic cell transplantion