Hodnocení vybraných oblastí zdravotního stavu seniorů sestrou v domácí péči - Švancarová, Klára (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na vybrané rizikové faktory ovlivňující život geriatrických pacientů ve vlastním sociálním prostředí a hodnocení těchto oblastí. Práce konkrétně zjišťuje úroveň soběstačnosti, nutrice a depresivity seniorů v domácí péči. Teoretická část se stručně zabývá problematikou geriatrie a specifiky práce se seniory v domácí péči. Další část podrobněji rozebírá vybrané rizikové oblasti v seniorském věku, do kterých velmi významně patří soběstačnost, malnutrice a deprese. Empirická část prezentuje výsledky výzkumného šetření. Metodikou k posouzení vybraných rizikových faktorů byl použit Index Barthelové, Mini Nutritional Assessment (MNA) a Geriatrická škála deprese.
Home care nurse´s evaluation of selected areas of seniors health condition
Keywords: domácí péče; senioři; geriatrie; soběstačnost; nutrice; depresivita; home care; seniors; geriatrics; self sufficiency; nutrition; depressivity