Využití metody detektivního vytěžování databází - Kališ, Petr (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vytěžování databází a dokumentů se zaměřením na vytěžování otevřených zdrojů. Práce nejprve mapuje typy otevřených zdrojů informací a možné způsoby jejich využití v detektivní a zpravodajské práci. Zaměřuje se na vytěžování elektronických dokumentů a ukazuje některé metody a přístupy k jejich zpracování. Dále se práce zabývá vyhledáváním informací na internetu a sociálních sítích, jakožto největším otevřeném zdroji informací, a na závěr ukazuje možnosti zpravodajských technologií při zpracovávání informací.
Detective usage of database mining methods
Keywords: zdroje; databáze; vyhledávání informací na internetu; sociální sítě; zpravodajské technologie; open sources; databases; searching for information on the internet; social networks; intelligence technologies