Otevřená budoucnost - pohled dětí z DD se školou - Kábrtová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se bude zabývat otevřenou budoucností - vizí a perspektivou dětí, které vyrůstají v dětských domovech se školou. Cílem závěrečné práce je popsat, jak dívky a chlapci v DD se školou vnímají svoji budoucnost, jaké jsou jejich perspektivy a vize. Dále se diplomová práce bude blíže zaměřovat na oblasti studia, zaměstnání, rodina, partnerské vztahy a zájmy. Diplomová práce bude současně porovnávat rozdíly v jednotlivých oblastech mezi dívkami a chlapci. Výzkum bude prováděn kvalitativním výzkumem pomocí ohniskových skupin. Výzkumný vzorek budou dívky a chlapci ve věku 14-15 let žijící v DD se školou.
Open future - The perspective of children from children's homes with schools
Keywords: ústavní výchova; ochranná výchova; dětský domov se školou; poruchy chování; otevřená budoucnost; institutional care; protective education; children's home with school; emotional and behavioural disorders; open future