Elektrochemická analýza vitaminu B9 - Doubravová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce je věnovaná přehledu vědeckých publikací od 90. let 20. století do současnosti, které se věnují elektrochemickému stanovení vitaminu B9. Publikace jsou rozdělené podle materiálu použité pracovní elektrody a jeho modifikace. V jednotlivých kapitolách jsou také shrnuty látky, které byly použity na případnou modifikaci elektrod, prostředí, ve kterých byla měření prováděna, elektrochemické techniky použité pro analýzy, lineární rozmezí koncentrace, limity detekce stanovení a reálné vzorky, ve kterých byl vitamin B9 stanovován.
Electrochemical Analysis of Vitamin B9
Keywords: vitamin B9; kyselina listová; elektrochemické stanovení; vitamin B9; folic acid; electrochemical analysis