Genealogie v historickém a recentním pojetí - Kourková, Nikola (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce je zaměřená na vývoj genealogie. Práce je zprvu věnována matrikám, které jsou cenným zdrojem genealogických informací. Zahrnuje také význam gruntovních knih a nejrůznějších katastrů. Druhá část bakalářské práce pojednává o důležitosti analýzy DNA, díky které lze získat informace ze vzdálené minulosti. Na závěr jsou uvedeny některé firmy, které nabízí na trhu analýzy DNA.
The historical and recent context of genealogy
Keywords: genealogie; rodokmeny; matriky; analýza DNA; mtDNA; Y - chromozom; genealogy; lineage; registers; DNA analysis; mitochondrial DNA; Y - chromosome