Studium účinnosti antikorozních pigmentů - Řeháček, Radim (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce se zabývá studiem účinnosti antikorozních pigmentů ve vodou ředitelných nátěrových hmotách. Účinnost nejpoužívanějších typů antikorozních pigmenů byla hodnocena na základě odolnosti pigmentovaných nátěrů vůči 100% relativní vlhkosti a mlze 5% roztoku NaCl. Získané výsledky byly zpracovány subjektivními hodnotícími metodami.
Keywords: nátěrové hmoty; antikorozní pigmenty; koroze