Posouzení životní situace rodin dětí s postižením - Pražanová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2014)
Tématem bakalářské práce je "Posouzení životní situace rodin dětí s postižením". V teoretické části práce se zaměřuji na objasnění problematiky, která se týká "posouzení životní situace" ve zdravotně sociální práci v obecné poloze, dále konkretizuji tuto oblast o posouzení životní situace rodin dětí s postižením, determinantů, které ovlivňují celkový přístup rodičů k životu s dítětem se zdravotním postižením. Praktická část práce se zabývá konkrétními případovými studiemi a následným zkoumáním hlavních determinantů ovlivňujících život rodin dítěte s postižením.
Assessment of the situation of families of children with disabilities
Keywords: posouzení životní situace; rodina; děti s postižením raného věku; determinanty zdraví; assessment of the life situation; family; disabled children in early age; health determinants