Dětský domov jako komunita - Preclíková, Jana (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou dětského domova jako komunity. Cílem práce je zjistit, zda dětský domov funguje jako komunita, jak se v něm cítí děti, mladiství, zaměstnanci a v neposlední řadě jak dětský domov vnímají občané obce. Zaměřila jsem se na dětský domov v Potštejně. Seznámím Vás s náhradní výchovou, její historií, Národním akčním plánem, dětskými domovy a v neposlední řadě s působením dětského domova Potštejně. V posledních kapitolách naleznete samotný výzkum s otázkami, odpověďmi a vyhodnocením, zda výzkum splnil mé původní očekávání, či nikoliv.
Children´s home as a community
Keywords: dětské domovy; komunity; Národní akční plán; zákon č. 109/2002 Sb; chhildren's homes; communities; National action plan; law 109/2002