Mobbing zdravotnických pracovníků - literární přehled - Vávrová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato práce se zabývá přezkumem literatury zaměřené na mobbing na pracovišti mezi sestrami. Předně se zabývá zjišťováním účinnosti zavedených preventivních programů a intervencí ve zdravotnickém institutu proti mobbingu na pracovišti v práci sestry. Pojednává o nutnosti vytvoření kultury otevřené asertivní komunikace a přijmutí nulové tolerance šikany v práci sestry.
Mobbing and bullying of medical staff - literary research
Keywords: mobbing; bullying; šikana na pracovišti; prevence šikany; sestry; mobbing; bullying; bullying in workplace; bullying prevention; nurses