Kalkulace nákladů metodou ABC v prostředí obchodní firmy - Tomáš, David (Univerzita Pardubice, 2007)
V teoretické části jsou vymezeny a popsány základní prvky a principy metody ABC. Praktická část je zaměřena na navržení kalkulačního systému vhodného pro kalkulaci nákladů vyplývajících z obsluhy zákazníků nebo zakázek v kontextu prostředí malé obchodní firmy.
Activity based costing in business company
Keywords: nákladové účetnictví; manažerské účetnictví; metoda ABC