Činnost finančního úřadu ve Vysokém Mýtě - Klofandová, Dana (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka v práci charakterizuje daňový systém v České republice v roce 2000. Popisuje práci Finannčího úřadu ve Vysokém Mýtě. Vyčísluje daňová inkasa jednotlivých druhů daní v letech 1994-98, daňové nedoplatky v letech 1995-98, daně doměřené na základě daň. kontrol a počet registrovaných subjektů v letech 1990-97. Dále se soustřeďuje na daňovou výtěžnost na 1 obyvatele a porovnává ji v rámci regionů i celé republiky.
Activity of financial office in Vysoké Mýto
Keywords: finance; finanční úřady; Daně; daňová kontrola; daňové nedoplatky