Mezinárodní administrativní spolupráce při správě DPH - Jiroušová, Jarmila (Univerzita Pardubice, 2006)
Diplomovou práci Mezinárodní administrativní spolupráce při správě DPH jsem zaměřila na administrativní spolupráci v oblasti správy daně z přidané hodnoty v rámci Evropské unie, tedy mezi Českou republikou a členskými státy Evropské unie. Ve své práci se zmiňuji o základních formách výměny informací, povinnostech a omezeních výměny informací v rámci mezinárodní spolupráce, uvádím příklady spolupráce s vybranými daňovými správami jiných států, ale hlavně chci těm, kteří se zajímají o mezinárodní spolupráci v oblasti daně z přidané hodnoty, přiblížit, jak tato spolupráce probíhá, funguje. Pro lepší pochopení mezinárodní administrativní spolupráce při správě DPH uvádím některé nové principy a nově zavedené základní pojmy v oblasti DPH, které přímo souvisí se vstupem České republiky do Evropské unie. V praktické části práce se věnuji jednotlivým kategoriím výměny informací
International administrative co-operation with the value added tax administration
Keywords: V.A.T; European Union; Form SCAC; goods; State administration; DPH; Evropská Unie; Formulář SCAC; zboží; Státní správa; Systém VIES