Diagnostika hepatopatií - Vavříková, Iveta (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce je teoretickým zpracováním tématu diagnostika hepatopatií. V první části práce jsou popsány funkce a struktura jater a žlučových cest. Druhá část práce je věnována vyšetření jater. Třetí část práce zahrnuje výčet určitých jaterních onemocnění, přes virové hepatitidy až po karcinom jater. Dále jsou u zmiňovaných onemocnění uvedeny jejich klinické příznaky, specifikace diagnostiky a možná léčba jaterních hepatitid. Značná část práce je věnována alkoholickému poškození jater.
Diagnostics of hepatopathy
Keywords: Hepatitidy; laboratorní stanovení jaterních enzymů; alkoholické poškození jater; Hepatitis; laboratory determination of liver enzymes; alcoholic liver damage