Tvorba edukačního materiálu na výuku TANR - Vidlák, Erik (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je věnovaná tématu "Tvorba edukačního materiálu na výuku telefonicky asistované neodkladné resuscitace". Tato práce zahrnuje část teoretickou, výzkumnou a má výstup pro praxi. V teoretické části je popsána organizace krajského operačního střediska, telefonicky asistovaná první pomoc a telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace, která je dále rozebrána do podrobnějšího schématu. Výzkumná část čerpá z modelových situací pro studenty druhého ročníku Univerzity Pardubice oboru zdravotnický záchranář. Druhá výzkumná skupina byly reálné poslechy hovorů telefonicky asistované neodkladné resuscitace na krajském zdravotnickém operačním středisku. Na základě chyb, kterých se tyto dvě skupiny dopustily, byly vytvořeny edukační materiály na výuku telefonicky asistované neodkladné resuscitace a schéma pro dispečery.
Create of educational material for telephonic assisted cardiopulmonary resuscitation
Keywords: dispečeři; dispečink; kardiopulmonální resuscitace; náhlá zástava oběhu; telefonicky asistovaná resuscitace; dispatchers; medical operations centre; cardiopulmonary resuscitation; sudden cardiac arrest; dispatcher-assisted cardiopulmonary resuscitation