Majetkové hospodaření obce - Křížová, Martina (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato práce je zaměřena na majetkové hospodařením vybrané obce. V prvních dvou kapitolách jsou vysvětleny základní pojmy týkající se municipální ekonomiky, obce a jejího majetku. Ve třetí kapitole je rozebrána vybraná obec, její hospodaření za pomoci rozpočtu a její majetek, za pomoci výdajů a rozvahy. Na základě provedené analýzy jsou navržena doporučení, která by zefektivnila hospodaření obce.
Management of municipal property
Keywords: municipalita; obecní majetek; hospodaření; rozpočet; municipality; municipal assets; management; budget