Generování železniční sítě - Prokeš, Radek (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část práce popisuje možnosti uchovávání multidimenzionálních dat a vhodné datové struktury pro reprezentaci železniční sítě s návrhem vlastní optimalizace. Dále jsou v práci popsány možnosti uchovávání multidimenzionálních dat ve vybraných databázových systémech. Praktická část se zabývá problematikou generování železniční sítě a návrhem a implementací softwarového nástroje, který je otestován nad vybraným segmentem dopravní sítě české republiky.
Generating of railway network
Keywords: železniční sítě; grafy; multidimenzionální data; Oracle Spatial; multidimensional data; railway networks; graphs