Evropský trh práce, volný pohyb pracovních sil a úloha Evropských služeb zaměstnanosti Eures - Vojtíšková, Radka (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce je věnována evropskému trhu práce po rozšíření Evropské unie v roce 2004. Představuje volný pohyb pracovních sil jako jednu ze svobod jednotného vnitřního trhu Evropské unie a zkoumá jeho dopady na evropský trh práce, migrující pracovníky a vybrané instituce veřejného sektoru. Práce analyzuje praktický nástroj Evropské komise na podporu mobility pracovní síly - Evropské služby zaměstnanosti Eures.
The European labour market, free movement of workers and the task of European Employment Services Eures
Keywords: volný pohyb pracovních sil; evropský trh práce; mobilita pracovních sil; Evropské služby zaměstnanosti Eures; free movement of workers; European labour market; labour mobility; European Employment Services Eures