Sociální bydlení v ČR - Jamborová, Izabela (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem této práce je zhodnotit současný stav sociálního bydlení, analyzovat využívané přístupy obcí v České republice v rámci sociálního bydlení. Předvést možné budoucí formy podpory a na základě vybrané obce, zhodnotit její stav a doporučit vhodné kroky pro zlepšení situace sociálního bydlení ve zkoumané obci. První část práce je věnovaná vymezení a charakteristice pojmu sociálního bydlení, dále také představení přístupů obcí k sociálnímu bydlení. Druhá část práce již zkoumá socioekonomickou stránku konkrétní obce, je zde zanalyzován stav sociálního bydlení a na jeho základě jsou doporučeny vhodné návrhy pro zlepšení situace sociálního bydlení.
Social housing in the Czech Republic
Keywords: bydlení; sociální bydlení; bytová nouze; sociální inkluze; reintegrace; podporované nájemné; housing; social housing; housing shortage; social inclusion; reintegration; subsidized rent