Squatterské hnutí ve Wrocławi - Mašek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se věnuje problematice squattingu na příkladu konkrétní komunity ve Wrocławi. Vnímá ji jako součást mezinárodního hnutí, přičemž zároveň akcentuje její specifika a autentičnost. Přibližuje každodennost místní komunity se zaměřením na identitu členů a interakce s okolím. Dále se zabývá etickými otázkami spojenými s terénním výzkumem a interpretací dat u obdobných skupin.
Squatting Movement in Wrocław
Keywords: squatting; Wrocław; subkultura; kontrakultura; punk; komunity; subculture; counterculture; comunities