Zlepšení služeb na železnici v mezinárodní přepravě pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace - Chodová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá zlepšením služeb v mezinárodní železniční přepravě pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace (PRM cestující). Teoretická část práce se zabývá charakteristickou PRM cestujících a shrnuje legislativu, která upravuje práva těchto cestujících. Analytická část popisuje současný stav v oblasti železniční přepravy z hlediska poskytovaných služeb PRM cestujícím a závěr této kapitoly obsahuje dotazníkové šetření adresované zaměstnancům ČD, a.s. Cílem této práce je navrhnout konkrétní řešení, která by přispěla ke zlepšení služeb poskytovaných PRM cestujícím.
Improvement of international railway services for passengers with reduced mobility
Keywords: České dráhy; Evropská unie; inkluzivita; PRM cestující; železniční přeprava; České dráhy; European Union; inclusion; PRM passenger; railway transportation