Testování a hodnocení použitelnosti informačního systému veřejné správy - Kratochvílová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce popisuje návrh metodiky testování a hodnocení informačního systému veřejné správy. V práci je popsáno testování použitelnosti a detailně rozepsáno uživatelské testování použitelnosti vybraného informačního systému veřejné správy. Pomocí navrženého postupu je realizováno uživatelské ohodnocení informačního systému. Dále jsou v práci popsány chyby vybraného informačního systému a návrh jejich oprav.
Usability testing and evaluation of selected public administration information system
Keywords: Informační systémy; Použitelnost; hodnocení použitelnosti; uživatelské testování; veřejná správa; Public Administration; Information Systems; Usability; usability evaluation; User Testing