Radionuklidová vyšetření v diagnostice onemocnění příštítných tělísek - Kašparová, Petra (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá radionuklidovými vyšetřeními v diagnostice onemocnění příštítných tělísek. Je zaměřena na popis anatomie, fyziologie a patologie příštítných tělísek. Zaměřuje se na jednotlivá radionuklidová vyšetření a na náplň práce radiologického asistenta.
Radionuclide examination in the diagnosis of diseases of the parathyroid glands
Keywords: příštítná tělíska; adenom; hyperparatyreóza; scintigrafie; radiofarmaka; parathyroid; adenoma; hyperparathyroidism; scintigraphy; radiopharmaceuticals