Sídelní vývoj obce Chotěvice od poloviny 17. století do poloviny 19. století - Bašek, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2008)
Hlavním cílem práce je zachytit celkový vývoj obce Chotěvice. Zabývá se především demografickým vývojem, změnami a charakteristikou zemědělské krajiny a samotným zemědělstvím v rozmezí let 1641 – 1843.
The development of settlement in a community Chotěvice from the middle of the 17th to the middle of the 19th centuries
Keywords: Chotěvice; development of the settlement; yards; demography; Agriculture; Chotěvice; sídelní vývoj; plužina; demografie; zemědělství