Bezpečnost jako indikátor kvality života ve městě - Holomková, Denisa (Univerzita Pardubice, 2017)
Bezpečnost je jedním ze základních ukazatelů kvality života v sídle. Zároveň se jedná o jeden z prvků určujících úspěšný rozvoj lokality, sídla nebo celého regionu. Bezpečnost však nelze vnímat pouze jako míru kriminality, ale v širších souvislostech. Bakalářská práce se bude zabývat bezpečností měst v širším smyslu. Cílem této práce je zhodnotit bezpečnost ve vybraném městě a poukázat na možná opomíjená témata.
Security as an indicator of quality of life in a city
Keywords: bezpečnost; hrozby; rizika; indikátory; kvalita života; security; risk; threat; indicators; quality of life