Fairy tales, their importance in people's lives and their use in English lessons - Moravcová, Klára (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá pohádkou jako unikátním literárním útvarem, který má schopnost pozitivně působit na čtenáře. Pohádka je zde zkoumána z mnoha různých pohledů. Práce popisuje například typické rysy pohádek, stylistiku pohádek, vliv pohádek na čtenáře. Práce navrhuje způsoby možnosti využití pohádek ke zdokonalení jazykových schopností ve všech základních oblastech jazykových dovedností.
Pohádky, jejich význam v životě lidí a jejich využití ve výuce anglického jazyka
Keywords: Anglický jazyk; pohádky; psychologie; Děti; výuka; literatura