Typologie osobnosti sportovního manažera - Hrdina, Marek (Univerzita Pardubice, 2014)
Sportovní manažeři mají v důsledku zvyšující se hospodářské a společenské roli sportu čím dál tím více kompetencí, a zároveň jsou na ně, a na jejich osobnost, kladeny stále vyšší požadavky. Právě na osobnost sportovního manažera se zaměřuje tato diplomová práce, s důrazem na nezbytné charakteristiky, které by neměly u úspěšného sportovního manažera chybět. Součástí diplomové práce je i dotazníkové šetření, jež jsem rozeslal sportovním manažerům a manažerkám v Královéhradeckém kraji.
Sports manager personality types
Keywords: Manažer; sport; typologie; osobnost; Manager; typology; personality