Evropský parlament - Diviš, Ivo (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zaměřuje na jednu z institucí Evropské unie, na Evropský parlament. Konkrétně se zabývá postavením Evropského parlamentu v Evropské unii. Obecná část se věnuje vývoji Evropské unie, ostatním institucím, ústavě, rozpočtu a přistoupení České republiky do EU. Praktická část je zaměřena na vývoj, pravomoce a strukturu Evropského parlamentu.
European Parliament
Keywords: Evropský parlament; Evropská Unie; evropská ústava; orgány ES/EU; právní řád ES/EU; Česká Republika