Vliv pasivace povrchu na korozní odolnost svarů antikorozních ocelí - Klikošová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce je zaměřena na seznámení se s principy a normativními postupy hodnocení korozní odolnosti antikorozních ocelí po korozních zkouškách. Jsou navrženy metody pro hodnocení korozní odolnosti materiálu a svaru. Dále je práce zaměřena na vliv úpravy povrchu vzorků po svařování, vliv moření a pasivace na životní prostředí. Součástí práce je návrh řešení úpravy povrchu po svařování, tak aby materiál a svar byly co nejvíce chráněny před vlivy vnějšího prostředí.
Influence of surface passivation on the corrosion resistance of stainless steels welds
Keywords: antikorozní ocel; koroze; pasivace; moření; korozní zkoušky; korozní odolnosti; stainless steel; corrosion; passivation; pickling; corrosion tests; corrosion resistance