Senzorická analýza pro vyhodnocení pachu z potištěného ofsetového materiálu - Prudká, Tereza (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vyhodnocování senzorické analýzy chuti a pachu z potištěného ofsetového materiálu. Cílem je stanovit jednotný postup provádění senzorických analýz v tiskárně MeadWestvaco Svitavy s.r.o. V teoretické části jsou shrnuty metody analýz, smyslové vnímání, posuzovatelé a vliv použitých materiálů na senzorickou analýzu. Následně v experimentální části jsou popsány jednotlivé zkoušky a jejich výsledky.
Sensory analysis for odour evaluation of offset printed materials
Keywords: ofsetový tisk; senzorická analýza; pach; sensory analysis; odour; offset print