Wayside diagnosis of running gear related faults in railway vehicles - Kilinc, Onur (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce se zaměřuje na diagnostiku pojezdu kolejových vozidel jako jsou vady dvojkolí, poruchy ložisek nebo mechanické části pojezdu, a to za použití wayside diagnostiky měřením hluku a vibrací na trati. V úvodu jsou popsány existující systémy monitorování stavu kolejových vozidel. Hlavním cílem práce bylo navrhnout metody pro efektivní rozpoznání poruchy vozidla. V další části jsou navržené metody validovány pomocí experimentálních měření, skutečnými informacemi z údržby a pomocí simulovaných případů poruch pojezdu vozidla. S přispěním moderních technik zpracování signálů jako: advanced pattern recognition techniques and model based filtering byl navržen účinný rámec diagnostiky. Ten umožňuje snížit náklady při údržbě kolejových vozidel.
Wayside diagnosis of running gear related faults in railway vehicles
Diagnostika poruch pojezdu kolejových vozidel měřením na trati
Keywords: Wayside diagnostika; údržba; detekce poruch; vibrodiagnostika; analýza signálu v časové oblasti; filtrace na základě modelu.; Wayside diagnosis; maintenance; fault detection; vibration based diagnosis; time-domain features; model based filtering.