Zhodnocení růstového potenciálu regionu Moravskotřebovska a Jevíčska - Nárožná, Simona (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je zaměřena na zhodnocení růstového potenciálu vybraného regionu. Tato práce je rozdělena do dvou částí, kde v první části jsou uvedeny základní teoretické pojmy, které se k této problematice vztahují, jako je například regionalistka, regionální politika, region, regionální rozvoj. V druhé části je charakterizován a zhodnocen cílový region Moravskotřebovsko a Jevíčsko, z pohledu jeho charakteristiky, z jeho silných a slabých stránek a jeho dalšího budoucího rozvoje.
Evaluation of the growth potential of the region on a selected case Moravskotřebovska a Jevíčska
Keywords: regiony; regionální rozvoje; regionální politiky; Moravskotřebovsko; Jevíčsko; regions; regional development; regional policy