Pravidla rozpočtové odpovědnosti na úrovni municipalit - Raif, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá analýzou dodržování pravidla rozpočtové odpovědnosti ve všech 1144 obcích Středočeského kraje v letech 2013-2023. Cílem je zhodnotit, zda jejich zavedení mělo dopad na hospodaření vybraného vzorku obcí. Analýza je založena na kvantitativním hodnocení monitorujících ukazatelů podle velikostních kategorií obcí v daných obdobích. Práce poskytuje ucelený pohled na dodržování rozpočtové odpovědnosti na municipální úrovni a přináší zhodnocení rozpočtové politiky obcí.
Rules of Budgetary Responsibility Rules at the Municipal Level
Keywords: rozpočet; pravidla rozpočtové odpovědnosti; zákon o rozpočtové odpovědnosti; obce; územní samosprávný celek; Středočeský kraj; budget; budget responsibility rules; law of budget responsibility rules; municipality; territorial self-government unit; Central Bohemian Region