Proliferace zbraní hromadného ničení (CBRN) jako významné bezpečnostní hrozby 21. století - Krásová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce je zaměřena na proliferaci zbraní hromadného ničení. Obsahem teoretické části diplomové práce je popis problematiky proliferace zbraní hromadného ničení a vymezení základních pojmů z dané oblasti. Obsahem praktické části je zanalyzování toho, jak velká pozornost je věnována proliferaci zbraní hromadného ničení v podmínkách České republiky s odkazem na právní řád.
Proliferation of weapons of mass destruction (CBRN) as an important safety threat in 21th century
Keywords: proliferace; proliferační přístupy; zbraně hromadného ničení; rizika; hrozby; CBRN; proliferation; proliferation approaches; weapons of mass destruction; risks; threats