Využití VoIP ke snížení nákladů na provoz firmy - Velich, Milan (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato bakalářská práce hodnotí využitelnost VoIP telefonie ke snížení nákladů na provoz firmy. Podkladem pro hodnocení a ekonomické rozbory byly stávající náklady na hlasové služby v Obchodní akademii Pardubice, která v současnosti využívá služeb na technologii ISDN. Cílem této práce je kvantifikace možných úspor při nasazení VoIP. Tato práce předsta-vuje jednu z možností, jakým způsobem lze přistupovat k řešení technologických a investičních překážek vzniklých při přechodu na tento typ služeb. Představuje také možný postup jak analyzovat náklady, porovnávat nabídky a doporučit nejvhodnější řešení pro konkrétní subjekt.
The exploitation of VoIP to lower down the expenses of the firm maitenance
Keywords: VoIP; hlasové služby; ISDN; telefonie; pobočkové ústředny; cost reduction; telephony