Mzdové účetnictví - Kubištová, Jana (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce je zaměřena na mzdové účetnictví v České republice. Teoretická část se zabývá obecně mzdovou problematikou (daňové zatížení mezd, sociální a zdravotní pojištění, výpočet a účtování mezd) a legislativními změnami v oblasti mezd. Praktická část je zaměřena na mzdový systém v konkrétní firmě, který je vyhodnocen vybranými statistickými metodami.
The payroll accounting
Keywords: mzda; daně; zdravotní pojištění; sociální pojištění; mzdové formy; wage; taxes; health insurance; social insurance; payroll form