Návrh vztažného obrysu pro konstrukci vozidla metra - Hanuš, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2003)
Cílem práce je porovnání teoretických průběhů zúžení vztažného obrysu kinematického obrysu pro vozy metra, pro případ použití koncepce lineárně resp. nelineárně proměnných příčných vůlí s klasickou koncepcí konstatních příčných vůlí, která je na vozidlech metra používána.
A design of relative circumscription for construction of vehicle subway
Keywords: kolejová vozidla; Metro; vozy; konstrukce; technické parametry; normy