Aplikace domovského práva v Přelouči 1918-1938. - Soukop, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá aplikací domovského práva v Přelouči v letech 1918 až 1938. Po historii Přelouče od doby vlády Marie Terezie do konce první republiky následuje obecné pojednání o domovském právu. Druhá polovina této práce je již věnovaná tomu, jak to bylo s aplikací domovského práva v Přelouči. Je popsané, kolika lidem bylo a nebylo uděleno domovské právo a jaké zaměstnání měli domovští příslušníci Přelouče.
Application of Right of Domicile in Přelouč in 1918-1938.
Keywords: Přelouč; domovské právo; ohlašovací povinnost; konskripce; politický domicil; Migrace; první republika; reporting requirements; conscription; political residence; Migration; first republic; right of domicile